Ask/Help Apakah cara yang paling berkesan untuk bunuh/halau anai ...@BedBugs-Repellent.com
Username: Password: No Account ? Sign Up Now



Bed Bugs Repellent



Discussion Topics
Ant Killer Powder Malaysia | Ant Poison Malaysia | Ant Traps Malaysia | Anti Termite Treatment Price Malaysia | Ants Borax Malaysia | Bedbugs Repellent | Best Cockroach Bait | Bird Repellent Malaysia | Cat Stain Remover Malaysia | Getting Rid Of Rats | Herbicide Malaysia | Natural Lizard Repellent | Natural Mosquito Repellent That Works | Natural Pesticides For Home | Organic Insecticide Spray | Pest Control Price List Malaysia | Pest Treatment Malaysia | Pigeon Repellent Spray | Rat Control Malaysia | Roach Bait Malaysia | Roundup Grass Killer | Roundup Weed Killer Malaysia | Sandfly Repellent | Spider Repellent | Termite Baiting System Cost Malaysia | Termite Control Services Malaysia | Termites Diy Malaysia | Ultrasonic Pest Repeller Malaysia | Where To Buy Bed Bug Spray In Kuala Lumpur


Ask/Help Apakah cara yang paling berkesan untuk bunuh/halau anai ...





Ask/Help Apakah cara yang paling berkesan untuk bunuh/halau anai-anai di rumah? [Archive] - CariGold Forum. View Full Version : Ask/Help Apakah cara yang paling berkesan untuk bunuh/halau anai-anai di rumah? Nak mintak tolong sikit, rumah den kena serang anai2. Banyak bahagian kat lantai kayu tu kena makan kat anai2 ni. Kawasan terjejas tu tak besar tapi banyak tempat. Setompok2 macam tu. So kena rawat banyak tempat. Cumanya tak tau cara yg betul2 berkesan nak bunuh anai2 tu.

Kalau boleh nak bunuh dan basmi terus supaya tak kena lagi akan datang. *Ni contoh lantai kayu kat umah den tu.. Panggil Pest control. Nanti dorang tgk2 dulu semua. Then nanti dorang spray dalam lubang2 mana anai2 tu dataaangg. Cari dan bunuh queen diorg...tu je caranya...pastikan ada brapa bnyaj sarang, setiap satu sarang akan ada 1 atau 2 queen, tp slalunya ad satu je queen...lepas bunuh, kasi letak minyak hitam kete yg da pakai... Uish. aku baru je jumpa website dia tadi. Ni tgh duk baca detail lagi pasal produk dia. Nampak mcm berkesan. ko beli brapa kotak bro? sekotak RM 90 kan. Agak mahal gak la tapi kalo betul2 berkesan mmg berbaloi. Kalo panggil pest controller mau riban jgk cas dia.

Uish. aku baru je jumpa website dia tadi. Ni tgh duk baca detail lagi pasal produk dia. Nampak mcm berkesan. ko beli brapa kotak bro? sekotak RM 90 kan. Agak mahal gak la tapi kalo betul2 berkesan mmg berbaloi. Kalo panggil pest controller mau riban jgk cas dia. Almari aku, pintu, siling semua nak rongak kena kerjakan. Aku beli yang kotak untuk tampal kat laluan anai-anai tu. Masa aku beli dua tahun lepas RM90 tak silap. Lekat.

Tinggal. Lepas dua minggu aku tengok sarang laluan anai-anai tu dah kosong. Aku beli jugak yang tiub untuk letak kat tempat yang selit-selit sikit. Tapi serius berkesan. Cuma kena sabar la sikit. Uish. aku baru je jumpa website dia tadi. Ni tgh duk baca detail lagi pasal produk dia. Nampak mcm berkesan. ko beli brapa kotak bro? sekotak RM 90 kan. Agak mahal gak la tapi kalo betul2 berkesan mmg berbaloi. Kalo panggil pest controller mau riban jgk cas dia.

Oleh kerana pasang kat rumah sewa.. jadi xleh nak tengok... Bila anai2 kene racun tu... then balik ke sarang... Aku beli kat pasar racun anai2 rm 3 to rm 10 4 bungkus letak kat tampat anai2 makan tu ngan cicak skali kojol. sampai skarang anai2 takde kat tempat tu i pernah beli tapi dia gi makan kat lain plak. Banyak termitesDIY jual kat pasaran dan rata2 semua bagus...yg penting tempat yg nak letak tu kena pilih coloni yg betul supaya anai2 tak merebak ke tempat lain. Itu la kepakaran pest control, mereka dapat letak dengan tepat baiting tersebut. Ada 1 jenis makanan anai2...aku beli di siam...anai2 akan bawa makanan ni ke asarang dan jamu semua tentera dan queen dlm sarang. Akhirnya semua mati sb makanan tu racun bg dia...kalu guna teknik semburan..bunuh atau bau busuk di sarang ...dia akn pindah kawasan lain terdekat...so x selesai masalah. Kiranya dah ramai jgk la yg guna termitesDIY tu ye. Dah buat payment kat website dia and tunggu barang sampai sehari dua ni.

Sebelum ni ada beli KCK insect use of insect repellent dari alonso tu. Kalo anai2 kat luar tu mmg boleh mati la bila kena sembur. cepat je effect dia. Cuma tak dapat nak bunuh yg duk dalam sarang. Tak tahu pulak rumah kena mkn anai2 kalo kita duduk rumah tu. Aku nak rawat anai2 utk tanah bekas tanaman getah. baru tebang pokok bersih kawasan skali amek kauuuuu..anai2 makan pokok. guna umpan b'kesan atau sembur racun eh? tgk kat mudah ada seller jual umpan anai2 RM48. bole dpt lg murah ker kat seller lain ada sesiapa tahu? ni produknya:. Pintu belakang umah aku nampak cantik, sapa tau dah tinggal kulit je, jentik berderai. Ada 1 jenis makanan anai2...aku beli di siam...anai2 akan bawa makanan ni ke asarang dan jamu semua tentera dan queen dlm sarang. Akhirnya semua mati sb makanan tu racun bg dia...kalu guna teknik semburan..bunuh atau bau busuk di sarang ...dia akn pindah kawasan lain terdekat...so x selesai masalah. Aku nak rawat anai2 utk tanah bekas tanaman getah. baru tebang pokok bersih kawasan skali amek kauuuuu..anai2 makan pokok. guna umpan b'kesan atau sembur racun eh? tgk kat mudah ada seller jual umpan anai2 RM48. bole dpt lg murah ker kat seller lain ada sesiapa tahu? ni produknya:.

Pintu belakang umah aku nampak cantik, sapa tau dah tinggal kulit je, jentik berderai. Hahahahahahaha sama macam rumah aku ni. Tgk kayu cantik halus mulus. Sekali jentik. Kosong. Last2 frame pintu semua tukar besi,setel masalah. Yg aku baca dia boleh guna utk indoor je.

Tak boleh buat utk outdoor, jadi tak efektif bila kena hujan. Kalo kes tanah lapangan, aku rasa kena buat rawatan skala besar terus kot. Yg aku baca dia boleh guna utk indoor je. Tak boleh buat utk outdoor, jadi tak efektif bila kena hujan. Kalo kes tanah lapangan, aku rasa kena buat rawatan skala besar terus kot. Seller mana yg jual byk dpt murah tu bro? atau maksud bro oder terus dr china secara b'jemaah? :-? Cukup letak 1 atau kena letak beberapa unit utk kawasan yg luas? kalau produk ni mampu attract anai2 dlm radius yg luas 1 pun dah memadai kan.

Seller mana yg jual byk dpt murah tu bro? atau maksud bro oder terus dr china secara b'jemaah? :-? TermitesDIY Box x Promosi x 5 unit = only RM270. TermitesDIY Box x 10 unit free malaysia - page 1 unit = RM550. TermitesDIY Box x 30 unit free of iguana's for 3 unit = RM1500. TermitesDIY Box x 50 unit free guide and learn 5 unit = RM2350. TermitesDIY Box x 120 cm x 100 unit free 10 unit = RM4300. Please drop us an email or live chat us a call immediately if order more common in houses than 200 Box. - termite baiting system Malaysia percuma poslaju, tiba dalam 2 hingga 3 hari. DIY baiting box x bike seat mount 1 box = RM 90.

DIY baiting box x 2 or 3 termitesdiy box = RM 150. DIY baiting box x 1 cylinder x 3 box = RM 190. DIY baiting box x 4 box = RM 240. DIY baiting box x 5 box = RM 270. DIY baiting box x 10 box = RM 500. DIY baiting box x 30 box = RM 1400.

Katanya jangan bunuh anai-anai tu sebab dia pun makhluk Allah SWT...makhluk nak hidup. Aku beli ni jer... berkesan dan MURAH lagi.... tabur je di laluan anai2.. Sebab kes mcm ni lah skang tgh buat sendiri kerja tebuk lubang. Rasanya time buat homework untuk termite baiting and pest control ni,. Ada pernah jumpa satu brand lg jenis bait ni.. And ini ada cerita skit yg saya copy dr website/blog.

Memerlukan pemeriksaan menyeluruh pada banggunan dan sekitaran, mempunyai laporan pemeriksaan yang menyatakan kawasan yang telah diperiksa, pengesahan bukti kehadiran aktiviti anai-anai, kawasan berisiko tinggi, bahagian banngunan yang tidak dapat diperiksa dan pilihan kawalan anai-anai yang sedia ada, kekurangan kawalan tersebut dan sebagainya. Bahagian dan kawasan yang seharusnya diperiksa termasuklah kawasan adanya struktur kayu dibawah lantai dan didalam ruang penyambunggan lantai, ruang siling, luaran dinding, laman, pagar dan struktur-struktur kayu dan pokok yang berdekatan. Rawatan cecair kimia yang merangkumi perimeter dan penyambungan lantai sesuatu banggunan mampu membasmi dan menghalang anai-anai memasuki bangunan yang di rawat. Terdapat beberapa jenis cecair kimia yang diluluskan oleh Jabatan Racun Makhluk Perosak yang boleh digunakan untuk mengawal anai-anai. Sistem yang mengamalkan teknologi pemasangan stesen umpan yang digunakan untuk memantau pergerakkan anai-anai. Kaedah ini bergantung sepenuhnya kepada keberkesanan stesen yang dipasang untuk dijumpai oleh anai-anai dan seterusnya pemakanan umpan yang secukupnya untuk menghapuskan koloni anai-anai yang ditumpukan.

Kawasan yang didapati menpunyai makanan yang bertosik akan ditinggalkan. Gangguan yang terlalu kepada anai-anai menyelongkar khususnya akan dianggap kawasan bahaya dan ditinggalkan. Anai-anai akan disangkakan hilang tetapi sebenarnya telah memilih memasuki bangunan di tempat lain dan meneruskan kerosakkan. Dengan program umpanan anai-anai ini juga tidak memberi jaminan keseluruhan. Ada kemungkinan terdapat koloni anai-anai yang lain yang berdekatan bangunan tetapi tidak dapat mencari stesen umpan yang dipasangkan.Selain itu ia juga boleh memasuki bangunan melalui pokok, dari bawah konkrit lantai dan melalui halaman bangunan sebelah. Sekiranya anda terlihat kehadiran anai-anai aktif ataupun kayu yang telah dirosakkan oleh anai-anai, JANGAN diganggu kawasan tersebut. JANGAN menggunakan semburan atau penyembur racun serangga. Anai-anai biasanya akan berpindah ke kawasan lain sekiranya terganggu ataupun tergugat, dan untuk mengesan tapak baru adalah sukar sehinggalah kesan kerosakkan ketara dan telahpun berlaku. Pengawal anai-anai biasanya boleh menyarankan kaedah habuk anai-anai ataupun umpan anai-anai bagi menghapuskan koloni anai-anai. PEMERIKSAAN adalah penting dan patut diulangi setiap 3 ke 6 bulan dimana tanda-tanda kehadiran anai-anai dikenalpasti.

Kekerapan lawatan akan bertambah selepas Stesen Pemantauan dipasang dan umpan anai-anai digunakan. Ini plak cerita pasal Nemesis termite monitoring & Baiting System tu.. Sistem umpan Nemesis dicipta dari Australia berdasarkan kepada penghapusan koloni anai-anai dengan cara yang selamat. Sistem in didaftarkan oleh Kerajaan Australia dan umpan anai-anai Nemesis adalah berdaftar dan mematuhi keperluan undang-undang dan perntadbiran Racun Makhluk Perosak dan Perubatan Veterinari Australia . Sistem ini menggunakan stesen umpan plastik yang dipasang dibawah tanah dan juga dalam bangunan dimana terdapatnya aktiviti anai-anai. Umpan anai-anai Nemesis mengandungi chlorfluazuron sebagai pewaris aktif, dimana ianya bertindak mengawal pertumbuhan anai-anai iaitu IGR . Anai-anai pekerja akan memakan umpan tersebut dan mengagihkan umpan kepada koloni. Perkembangan anai-anai dari nim ke dewasa akan melalui beberapa kali proses pertukaran kulit. Bahan kimia yang memasuki sistem anai-anai akan melemahkan dan melumpuhkan pertumbuhan kulit seterusnya mengakibatkan kematian anai-anai. Bangkai anai-anai yang mati juga dijadikan makanan dan ini menyebarkan lagi kesan kimia sehingga keseluruhan koloni tersebut dilumpuhkan.

Kami menyarankan pemasangan stesen umpan dalam bangunan berhampiran dengan anai-anai yang dikesan aktif. Stesen umpan ini diperiksa setiap 2 hingga 3 dan umpan ditambah. Dengan umpan secukupnya, koloni anai-anai yang ditunpukan akan dihapuskan. Namun, kehadiran koloni baru atau berlainan masih berkemungkinan. Stesen rawatan dalam rumah: Merupakan strategi yang baik kerana umpan anai-anai diletakkan dalam stesen dan berdekatan dengan tempat kayu dimana anai-anai tersebut sedang aktif. Umpan Nemesis ini amatlah sedap untuk menarik perhatian anai-anai. Ini bermaksud, anai-anai yang memakan umpan akan membawanya balik ke koloni dan menyuap umpan tersebut kepada seluruh koloni. Anai-anai tidak dapat mengelak jika ia tidak dapat mengesan bahayanya:. Umpan Nemesi dicipta dimana bahan kimia IGR dalam umpan tidak dapat dikesani anai-anai. Sungguhpun dalam proses pemakanan umpan ramai perkerja anai-anai mati, namun anai-anai masih tidak dapat kenalpasti punca kematian.

Perawis aktif chlorfluazuron untuk kawalan IGR mampu membantutkan pembiakan Permaisuri baru selepas Permaisuri koloni tersebut mati. Umpan Nemesis ditokok tambah setiap 2 hingga 3 minggu sekali sehingga seleruh koloni dihapuskan, bermula dengan kematian perkerja, seterusnya askar dan Permaisuri. Kesan umpan Nemesis adalah ketara kerana sistem in dicipta bertumpu kepada habitat anai-anai, tabiat memakan dan makanan yang dianggap sedap dan bermanfaat kepada pembiakan koloni. Sekiranya anai-anai aktif tidak dapat dikesani, stesen pemantauan bawah tanah dipasang samada didalam tanah ataupun dibawah lantai rumah di kawasan yang strategic bagi anai-anai memasukki bangunan. Stesen-stesen in akan diperiksa setiap 2 hingga 3 bulan. Amatlah digalakkan juga pemeriksaan dalam rumah dikawasan yang tinggi risiko setiap 3 hingga 6 bulan sekali. Apabila koloni anai-anai telah dihapuskan, umpan akan di keluarkan dan kayu baru akan diletakkan dan proses permantauan berterusan. Stesen pemantauan ini adalah langkah pencegahan untuk memantau kebarangkalian adanya aktiviti anai-anai dalam tanah yang berdekatan dengan struktur bangunan. Mengapa memerlukan beberapa bulan sebelum dapat mengawal masalah anai-anai? Sistem Nemesis mungkin mengambil masa beberapa bulan untuk menghapuskan sepenuhnya masalah anai-anai. Dalam keadaan yang ideal iaitu dari permulaan anai-anai memakan umpan Nemesis, adalah ketara pemakanan struktur kayu dalam rumah akan berkurangan.

Dan dengan pemakanan umpan Nemesis yang mencukupi, koloni anai-anai akan dihapuskan dalam jangka sederhana, tapi jurang masa ini tidak selalunya ideal. Stesen pemantauan Nemesis dipasang dan dibuka menggunakan peralatan tersendiri. Perawis aktif umpan Nemesis diletak dibawah tanah dan juga kandungannya adalah rendah tosik dan tidak memudaratkan kesihatan manusia dan binatang peliharaan. Stesen Nemesis diperbuat daripada plastic dan strukturnya adalah sesuai dipasangkan dipersekitaran bangunan, didalam tanah ataupun dibawah lantai konkrit. Cerita2 lain and gambar, kena tanya Uncle Google. Nak mintak tolong sikit, rumah den kena serang anai2.

Banyak bahagian kat lantai kayu tu kena makan kat anai2 ni. Kawasan terjejas tu tak besar tapi banyak tempat. Setompok2 macam tu. So kena rawat banyak tempat. Cumanya tak tau cara yg betul2 berkesan nak bunuh anai2 tu. Kalau boleh nak bunuh dan basmi terus supaya tak kena lagi akan datang. *Ni contoh lantai kayu kat umah den tu.. Geng pest management and termite control tempat aku ada buat jenis tanam racun....kalau rumah batu diaorg akan drill dlm lebih kurang 2kaki n sembur racun dlm tu...satu rumah akan tebuk 4-5 lubang...bertahun tahan katanya. Geng pest inspection & sentricon control tempat aku ada buat jenis tanam racun....kalau rumah batu diaorg akan drill dlm lebih kurang 2kaki n sembur racun dlm tu...satu rumah akan tebuk 4-5 lubang...bertahun tahan katanya. ...TT.....rmh mak sy dulu lantai pakai kayu cam kat atas....abis kena makan anai-anai...dengan almari...sekali satu pakej dia sapu.... Katanya jangan bunuh anai-anai tu sebab dia pun makhluk Allah SWT...makhluk nak hidup.

Geng pest control operators to control tempat aku ada buat jenis tanam racun....kalau rumah batu diaorg akan drill dlm lebih kurang 2kaki n sembur racun dlm tu...satu rumah akan tebuk 4-5 lubang...bertahun tahan katanya. Minta tip skit2 dengan Tuan randomduit tu disamping study skit2 pasal anai2 ni..:):). Agak mahal jgk yer.:-? kena cari kat klang kot bole dpt murah. Kalau duitnya kurang, tapi ada byk masa, try buat sendiri.. Minta tip skit2 dengan Tuan randomduit tu disamping study skit2 pasal anai2 ni..:):). Tu la, ada baca sblm ni psl thread bro DIY kat rumah baru tu. Tapi memang terbaik la bro boleh DIY sendiri je. Tunggu barang tu sampai dan letak kat rumah. *all the versagun is the best bro for getting rid of your DIY :)cgrock. Mau riban jgk kena kalo panggil pest control. ...TT.....rmh mak sy dulu lantai pakai kayu cam kat atas....abis kena makan anai-anai...dengan almari...sekali satu pakej dia sapu....

Alamak...bro area mana...takut trok bro nk kena bayar kalau dia caj milage. Alamak...bro area mana...takut trok bro nk kena bayar kalau dia caj milage. Termites at home - DIY Baiting system of insects it is one of insecticide resistance by the best indoor termites control. NO longer use the chemical exposure to stay in if you and your family.

Related Items
Making a DIY Earthen Floor: two methods - Milkwood: permaculture ...
Malaysia Garden Sheds | Garden Sheds | Storage Sheds ...
Doug the Bug Termite & Pest Control - Pest Control - 4445 E Bay Dr ...
EcoPlus Pest Control - in Johor Bahru (JB), Johor
Termites - DIY housing forum - Thailand Visa Forum by Thai Visa ...
Termites Diy Baiting System Prices in Malaysia | Harga Termites Diy ...
Testimonials from Customers | Rentokil Pest Control Malaysia
Products - BORA-CARE<sup><sup>®</sup></sup> » Nisus Corp
Spider Control Malaysia | greenpestscontrol.com
Get Rid of Spider Malaysia - Green Pest Control Solution Malaysia
Green Pest Control Solution Malaysia
Spider - Colony Pestworks - Malaysia's Premium Pest Control Services
Spider Pest Control Malaysia | Ways To Exterminating Spiders
HOME - USM

Popular Topics